Само две оферти са подадени за мащабната реконструкция  на Хуманитарната

...
Само две оферти са подадени за мащабната реконструкция  на Хуманитарната
Коментари Харесай

Две от най-големите фирми в България искат ремонта на Хуманитарната гимназия за 13 млн. лева

Само две предложения са подадени за огромната реконструкция  на Хуманитарната гимназия в Пловдив. Фирмите, които  вземат участие в публичната поръчка, са от най-големите в строителния отрасъл на национално равнище – „ Трейс груп холд ” АД и ВХД АД, чието остаряло име бе „ Водстрой 98 “ АД.
Прочетете още
Нито една пловдивска компания не е взела участие в процедурата, която е за 13 млн. лв. без Данък добавена стойност, като част от финансирането е обезпечено от държавния бюджет. Поръчката към този момент бе забавена един път, откакто първо регион „ Централен ” удължи периода за предложения поради неточности в количествено-стойностните сметки, а по-късно имаше и тъжба от „ Запрянови – 03 ” в Комисия за защита на конкуренцията.

Първата част от ремонт ще обхване покрива, дограмите и фасадата на постройката. За самото пристъпване към реставрационните действия ще се изисква време, защото би трябвало да бъдат направени прозорците, които са с неповторими дърворезби. Много време ще изисква и фасадата на постройката.

До края на годината би трябвало да бъде и определена компанията, която ще  извърши ремонта и в случай че няма обжалване, ще бъде подписан контракт.

Според кмета на регион „ Централен ” Георги Стаменов е допустимо за първия учебен  ден 2023 година учениците да влязат в обновената постройка.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР